, which means [평서문] = 그 말은 [평서문]이라는 것이다.
=> 바로 앞에 나오는 내용에 대해서 부가 설명을 해주거나/결론을 내주거나/정리할 때
마유는 삼겹살을 사랑하는데, 그 말은 그가 채식주의자가 아니라는 거야.
Mayu loves 삼결살, which means he’s not a vegetarian.
심지어 영어 원어민도 문법을 배워. 그 말은 언어학습에서 문법이 필수라는 거야.
Even native English speakers learn grammar, which means grammar is essential in language learning.
마유쌤: Do you agree with this idea?
세린쌤: I do. I don’t think grammar is the most important thing. I think communication is the most important thing, but definitely, you need to understand the structure.
티파니는 반지를 끼고 있어. 그 말은 그녀가 싱글이 아니라는 거야.
Tiffany wears a ring, which means she’s not single.
Tiffany is wearing a ring, which means she’s not single.
====================
variety 품종; 종류
shelf life 유통기한
soft 말랑한; 부드러운
recipe 조리법
surprisingly 놀랍게
lactose 젖당
process 공정
lactose intolerant 젖당을 못 먹는 unable to digest lactose
====================
every [명사]마다
아이스크림 1파운드마다 설탕 1키로그램이 필요합니다.
Every 1 pound of ice cream needs 1 kg of sugar.
Every pound of ice cream requires 1 kg of sugar.
내 아이가 2 시간마다 깼어.
My baby woke up every 2 hours.
세린쌤: You know it’s the case for all new-borns, pretty much, unless you have a super special baby.
마유쌤: Why do they wake up?
세린쌤: Because they have to eat and survive. Their stomachs are so small but they also need to eat and grow and survive.
most of [명사]의 대부분
지방의 대부분의 최후의 공정 중에 손실이 됩니다.
Most of the fat is lost during the last process.
Most of the fat is lost during the final process.
내 남자친구가 그거 대부분을 마셨어.
My boy friend drank most of it.
during [명사] 중에
=> [명사] 내내 또는 [명사]의 한 시점
나 여름 방학 중에 열심히 운동할거야.
I’m going to work out hard during the summer break.
세리아나가 그 수업 중에 노래를 하기 시작했어.
Seriana started to sing during the class.
Seriana started singing during the class.
[Five Fabulous Sentences]
치즈에는 약 2,000가지의 종류가 있다.
There are around 2,000 varieties of cheese.
단단한 치즈는 말랑한 치즈보다 유통기한이 더 길다
Hard cheeses have a longer shelf life than soft cheeses.
** 치즈는 일반적으로 셀 수 있는 단어가 아니지만 치즈 종류를 말할 때는 복수명사 가능함
치즈 1 파운드마다 약 10파운드의 우유가 필요하다.
Every pound of cheese requires around 10 pounds of milk.
미국에서 가장 인기있는 치즈제조법은 놀랍지 않게도 마카로니와 치즈이다.
The most popular cheese recipe in the United States is, not suprisingly, macaroni and cheese.
치즈를 공정 중에 대부분의 젖당이 손실되는데, 그 말은 젖당을 못 먹는 사람도 여전히 특정 치즈는 먹을 수 있다는 것이다.
Most of the lactose is lost during the cheese making process, which means you can still eat certain cheeses if you are lactose intolerant.
출처 EBS 반디 오디오어학당 5dang.ebs.co.kr 이지 라이팅 Easy Writing 정보: 치즈에 관한 흥미로운 사실들 Interesting Facts about Cheese
댓글